miercuri, 23 ianuarie 2013

Procesul schimbarii pozitive



Echilibrarea karmei se realizează prin înţelegerea perfectă a lecţiilor implicate şi prin efectuarea de schimbări care să reflecte echilibrarea. De tine depinde modul ales pentru echilibrarea karmei. 
Nimeni nu ştie mai bine decât tine ce ai de făcut. 
Condiţiile tale de lucru îţi sunt strict specifice şi tu eşti singurul care poate decide dacă vrei să îţi echilibrezi karma, cum şi când o vei face.

Fondul problemei legate de karmă constă în a stabili ce vrei să faci în această direcţie. Crucea pe care o duci datorită neechilibrării karmei, îţi devine cu timpul o povară greu de purtat, care te apasă şi te împiedică .
 Dacă opţiunea ta este să rămâi în continuare legat de o karmă negativă, ea te va afecta şi te va influenţa, oferindu-ţi ocazia să o echilibrezi.
 Dacă te hotărăşti să îţi echilibrezi karma prin schimbări şi eforturi pozitive, atunci îţi vei îmbogăţi cunoaşterea şi vei beneficia de toate avantajele echilibrării, oferindu-ţi în acelaşi timp libertatea de a avansa în viaţă.
Prin descoperirea şi înţelegerea cauzelor aflate în vieţile anterioare ale karmei tale curente devii conştient de responsabilitatea pe care o ai în crearea ei. Prin revenire la cauză poţi înţelege mai uşor situaţia prezentă şi ai acces la o mare bogăţie de informaţii. Acceptându-ţi karma, îţi oferi ţie însuţi forţa de a efectua schimbări pozitive, care îţi vor echilibra karma. Cel mai bun şi potrivit moment de echilibrare a karmei, este atunci când ţi se prezintă singur. Aceasta deoarece stările tale emoţionale şi amintirile vieţilor trecute sunt aproape de suprafaţă şi ele îţi permit să ajungi la miezul problemei karmice.
Echilibrarea karmei are loc printr-un proces natural de schimbări pozitive şi începe cu dorinţa ta fermă de a face schimbări în viaţa ta
Aceasta este prima etapă
A doua constă în a înţelege stările emoţionale - atât din trecut, cât şi din prezent - şi a evenimentelor implicate în ceea ce doreşti să echilibrezi şi de a şti de ce doreşti să efectuezi echilibrarea.
 A treia etapă constă în schimbarea şi restructurarea simţămintelor şi percepţiilor asupra evenimentelor şi stărilor emoţionale - atât din prezent, cât şi asupra celor corespunzătoare din trecut - observând părţile pozitive ale experienţelor şi hotărând ce vrei să faci în privinţa lor. 
Cea de-a patra etapă o reprezintă eforturile şi acţiunile de echilibrare a karmei. Înţelegerea şi echilibrarea karmei este un proces în continuă mişcare care se declanşează automat atunci când îţi pui în acţiune dorinţa de a efectua schimbări. Poţi urmări rezultatele acestui proces în modul în care aceste schimbări pozitive se manifestă în viaţa ta.
În timp ce îţi echilibrezi karma, apar schimbări ca urmare a echilibrării, atât pe planurile interioare, cât şi pe cele exterioare. 
Una din schimbările majore pe care le realizezi este cea din gândurile şi simţămintele tale referitoare la karma ce trebuie echilibrată. Reconsiderând prezentul în mod pozitiv, începi să-ţi schimbi stările emoţionale şi percepţiile. Pe măsură ce-ţi schimbi simţămintele din prezent, se schimbă şi energia din jurul evenimentului corespunzător din trecut. 
Reconsiderarea percepţiilor tale faţă de evenimentele trecute şi faţă de efectele lor prezente, se face prin cercetarea obiectivă a ceea ce ai învăţat şi ce ai câştigat - în înţelegere şi profunzimea gândirii - trecând prin încercarea respectivă.
Procedând astfel, influenţezi şi acţionezi asupra energiei de manifestare a karmei tale şi negativitatea ei se rezolvă datorită faptului că ai înţeles mesajul. Prin efectuarea de schimbări pozitive în viaţa ta, îţi desăvârşeşti procesul de echilibrare şi evenimentul negativ devine pozitiv deoarece îl percepi pozitiv. 
Nu evenimentul în sine se schimbă, ci atitudinea ta faţă de el modifică energia din jurul evenimentelor petrecute în vieţile anterioare. Această energie începe să se manifeste pozitiv, ceea ce se reflectă imediat în viaţa actuală.
Se recomandă ca echilibrarea karmei să se facă mai degrabă în mai multe etape mici, decât printr-un salt gigantic. Echilibrarea începe întotdeauna în mintea ta şi se exprimă mai întâi prin gânduri şi simţăminte pozitive. În timp ce-ţi modifici şi-ţi refaci gândurile şi sentimentele faţă de evenimentele şi trăirile din trecut şi faţă de efectele lor corespunzătoare din prezent, este foarte important să-ţi pui în acţiune gândurile şi simţămintele. Pe măsură ce-ţi echilibrezi karma prin realizarea de schimbări pozitive active, începi să vezi consecinţele acestor schimbări reflectate în experienţele prin care treci. Echilibrarea este un proces care are loc în etape şi trebuie să treacă ceva timp până ce rezultatele să se manifeste pe de-a-ntregul.
 Va fi o experienţă care te va răsplăti şi îmbogăţi deoarece reprezintă un progres şi un pas înainte.
Eforturile pozitive duc întotdeauna la schimbări pozitive. Schimbările pozitive sunt direct proporţionale cu acţiunile pozitive întreprinse. Prin acţiunile tale pozitive creezi un şir de reacţii în lanţ care sunt cu adevărat puternice şi demne de tot respectul. În timp ce-ţi echilibrezi karma pozitivând-o, negativitatea ei este neutralizată prin acţiunile tale, care accentuează partea ei pozitivă. În acest fel partea pozitivă creşte şi se expandează pornind din punctul central de echilibrare, ducându-te spre nivele superioare de conştienţă, spre alte experienţe. Acest lucru îţi permite mersul înainte în viaţă şi avansarea ta spirituală.
In procesul de echilibrare a karmei şi a punerii în mişcare a energiei, schimbările sunt încorporate stilului tău de viaţă. În timp ce trăieşti schimbările, tu direcţionezi energia sub forma gândurilor, simţămintelor şi faptelor tale în direcţia pe care te-ai hotărât să o urmezi. Este foarte important să faci echilibrarea de o manieră pozitivă, deplasându-te spre ceea ce vrei să obţii, decât îndepărtându-te de ceea ce nu mai doreşti. La o primă privire această afirmaţie pare să spună acelaşi lucru în două moduri; distincţia este foarte subtilă, dar diferenţa este cât lumea de mare.
Dacă fugi de ceea ce nu-ţi mai place, îţi direcţionezi energia într-o manieră negativă. Rezultatele vor fi conforme curgerii energiei. Dacă optezi pentru echilibrarea karmei de o manieră negativă sau din motive greşite, vei observa în final că negativ va fi şi ceea ce vei recolta. De exemplu, hai să spunem că ceea ce vrei să echilibrezi este o karmă de relaţii nefericite. Te lepezi de această relaţie fugind de ea. Pentru un timp, ţi se pare că ai terminat cu ea, deşi acest lucru îţi lasă un gust amar. Datorită simţămintelor tale şi pentru că de fapt nu ai rezolvat negativitatea, vei vedea că următoare relaţie devine la fel cu cea anterioară. Fugind de ceea ce nu ţi-a plăcut, ai căpătat exact lucrul de care ai vrut să scapi.
Când te îndrepţi spre ceea ce doreşti, îţi direcţionezi energia de o manieră pozitivă şi obţii rezultate pozitive, începi să-ţi echilibrezi karma prin înţelegerea simţămintelor pe care le ai faţă de ceea ce vrei să schimbi în respectiva relaţie şi de motivaţia acestei schimbări. Apoi îţi schimbi gândurile şi simţămintele pentru a reflecta ceea ce doreşti să realizezi şi decizi dacă mai continui relaţia sau o abandonezi. Dacă o păstrezi, trebuie să pui în acţiune schimbările pozitive. Dacă o abandonezi, trebuie să o faci de o manieră pozitivă. Oricum ai face, atitudinea pe care o iei îţi creează o stare emoţională pozitivă şi, prin aceasta, reuşeşti să creşti şi să înveţi din experienţa prin care ai trecut Când faci echilibrarea în acest fel, păşeşti înspre ceea ce doreşti şi tragi toate foloasele de pe urma acestei echilibrări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu