miercuri, 23 ianuarie 2013

Legaturile karmice



Când, întâlnind pe cineva pentru prima oară, simţi că între voi există o puternică legătură, înseamnă ca aţi trecut împreună, într-o viaţă anterioară, prin întâmplări şi experienţe comune, fie pozitive, fie negative. Mai există şi alţi oameni cunoscuţi cu care aţi stabilit legături karmice în alte vieţi. Poţi simpatiza sau antipatiza pe cineva de la prima privire, fără să îţi explici de ce. Este semnul clar al unei relaţii karmice din trecut. Ai senzaţia precisă că ceva trebuie făcut pentru echilibrarea relaţiei dintre voi.




Există totdeauna un motiv serios de a te întâlni cu cineva în această viaţă şi motivul devine evident la câtva timp - zile sau săptămâni - după ce întâlneşti persoana respectivă.
Relaţia voastră prezentă indică o legătură karmică trecută. Fie că cei pe care îi cunoşti sunt suflete-pereche sau simple suflete de care eşti legat karmic, relaţia actuală cu ei are un scop precis. Scopul poate consta ori în aprofundarea relaţiei dintre voi, ori în rezolvarea karmei dintre voi prin echilibrare, karmă pe care v-aţi făcut-o cândva; în cele mai multe cazuri este vorba de o combinaţie a ambelor motive.
Stările emoţionale din vieţile trecute se transmit de la o viaţă la alta şi influenţează relaţiile şi simţămintele în mai multe vieţi succesive. Multe din problemele din prezent îşi au rădăcina într-o viaţă anterioară. Problemele create atunci, până ce se rezolvă, continuă să influenţeze relaţia prezentă şi experienţele trăite împreună cu acea persoană.
În timpul unei regresii într-o viaţă trecută, Linda şi-a retrăit scena morţii din acea viaţă.
„A luat cuţitul. Vrea să mă omoare!" a început ea să ţipe îngrozită.
„Mi-a omorât copiii şi acum vine să mă omoare şi pe mine!"
Lacrimile au început să-i şiroiască pe faţă, în timp ce corpul i se zbătea sub loviturile de cuţit.
Linda îşi făcuse o programare pentru o regresie spre viaţa anterioară, sperând să descopere cauza problemelor pe care le avea cu soţul ei. Se gândea în mod serios la divorţ, datorită atmosferei din căsnicia lor, ea având senzaţia îngrozitoare că soţul ei vrea să o omoare pe ea şi pe copiii lor.
 Când l-a întâlnit la colegiu pentru prima dată, a avut faţă de el o teamă inexplicabilă. După ce s-au întâlnit, i s-a făcut rău şi a trebuit să plece acasă. Totuşi au continuat să se vadă şi ea a trecut peste această reacţie iniţială, considerând că poate i se făcuse rău de la băutură.





După ce şi-a reamintit ce se întâmplase între ei în acea viaţă trecută, Linda a înţeles resentimentele ei prezente şi a văzut relaţia lor prezentă şi pe cea trecută într-o altă lumină. Şi-a dat seama că se rejucau scene ce avuseseră loc şi altă dată şi s-a hotărât să schimbe lucrurile înainte de a se mai repeta tragedia. Când s-a întors seara târziu acasă, soţul ei i-a spus:
„Te-am omorât înainte şi de asta avem acum problemele pe care le avem." 
Chiar dacă nu fusese cu ea la regresie, el şi-a amintit acelaşi lucru. S-au hotărât să stea separaţi pentru şase luni şi acum sunt din nou împreună, lucrând la rezolvarea karmei dintre ei, printr-o înţelegere şi o percepţie interioară mai pătrunzătoare a celor petrecute în viaţa lor trecută şi în cea actuală.
Relaţia ta de acum poate fi o continuare a unei relaţii precedente şi poate reflecta fapte care au avut loc şi nu s-au echilibrat atunci. Relaţia actuală există pentru a plăti datoriile karmice şi pentru a învăţa.
Amanda este o artistă şi este în acelaşi timp mamă a doi copii mici. Ea are un atelier acasă şi îşi petrece timpul pictând tablouri, între solicitările permanente ale copiilor. Şi-a dat seama la un moment dat că devine violentă atunci când copiii o întrerup prea des.
Amanda îşi iubeşte copiii, dar este şi foarte devotată muncii ei de artist. Se simte sfâşiată între creativitatea ei artistică şi copii. Într-o viaţă anterioară petrecută împreună, ea a fost foarte autoritară şi i-a împiedicat pe copii să facă ceea ce ei ar fi dorit. În altă viaţă trecută, s-a străduit din greu să devină pictor şi nu a reuşit. Amanda şi-a dat seama că experimentează situaţia prezentă pentru a învăţa să-şi respecte copiii şi să depăşească obstacolele care au doborât-o în vieţile trecute.
Relaţiile pe care le ai cu prietenii şi persoanele iubite pot fi o inversare de situaţii faţă de relaţiile avute cu ei în vieţile anterioare, iar personalitatea ta poate fi opusă celei manifestate atunci.
Donna şi Doug erau împreună de câteva luni. Lui îi plăcea să umble prin baruri în timpul liber, pe când ea prefera o atmosferă mai liniştită şi mai intimă. Un timp au stabilit un compromis. În timpul săptămânii ieşeau la restaurant într-un cadru intim şi liniştit, iar la sfârşitul săptămânii mergeau la baruri. Ei îi displăceau profund barurile, dar mergea cu el ca să îi facă plăcere. Relaţia aceasta îi dădea o senzaţie extrem de neplăcută, mai ales datorită lipsei de comunicare dintre ei pe care o simţea.
În cursul unei regresii, Donna şi-a amintit de câteva evenimente dintr-o viaţă anterioară petrecută împreună cu prietenul ei, acelaşi cu cel din prezent, în care ei nu-i păsa de dorinţele lui şi îl forţa să treacă prin situaţii care lui nu-i plăceau. Se făcuse că nu aude atunci când el încercase să îi explice ce ar fi dorit. În această viaţă ea trecea printr-o situaţie exact opusă. Pentru că nu îşi echilibrau karma şi nu rezolvau problemele prezente, amândoi perpetuau karma dintre ei, care rămânea să fie rezolvată mai târziu în această viaţă sau într-una viitoare.
„În război şi în dragoste totul este permis" poate fi valabil într-un sens negativ în cazul unei răzbunări, dar sub nici o formă nu te ajută din punct de vedere spiritual la echilibrarea karmei pe care ţi-ai dobândit-o. Tot ce-ai făcut cuiva, într-o viaţă trecută sau în prezent, se întoarce împotriva ta, ca un bumerang, până ce se rezolvă. Dacă acum manevrezi pe altcineva, te vei găsi în situaţia unei marionete trasă de sfori în viaţa viitoare. Dacă tratezi pe cineva cu respect, tot aşa vei fi şi tu respectat.
Karma pe care o împarţi cu alte persoane existente acum în viaţa ta, se manifestă în moduri foarte variate. Dacă arunci o privire asupra situaţiilor prin care ai trecut cu persoanele care îţi sunt apropiate şi îţi laşi gândurile să curgă, încercând să vezi cum oglindeşte prezentul trecutul, vei conştientiza legăturile din trecut care vă leagă Şi care determină respectivele situaţii. Motivul de a fi împreună cu cineva în această viaţă este faptul că în acest moment împrejurările sunt cele mai potrivite pentru a vă rezolva karma existentă între voi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu